Top 5 echipamente profesionale ce nu trebuie să lipsească din bucătăria restaurantului tău
Să ai succes în industria Horeca, indiferent de tipul de unitate alimentară pe care o ai, nu depinde doar de gustul și modul de prezentare al preparatelor sau de serviciile de calitate pe care le oferi clienților tăi, ci și de elemente mai pragmatice cum ar fi echipamentele pe care le folosești.
Echipamentele profesionale de bucătărie, accesoriile și un flux tehnologic bine pus la punct sunt la fel de importante ca aptitudinile deosebite ale bucătarilor tăi. Acestea eficientizează și ușurează cu mult munca dintr-o bucătărie și reprezintă o investiție pe termen lung.
Deși echipamentele se achiziționează în funcție de tipul preparatelor pe care le ai în meniu, există și unele standard care nu lipsesc din nicio bucătărie profesională care se respectă și care pune accent pe calitate.
Important este să alegi un partener de încredere care îți poate livra toată gama și care te poate consilia cu privire la cele mai bune alegeri pe care poți să le faci.
Be Our Guest, cu o experiență de 10 ani în domeniu, îți pune la dispoziție indiferent de unitatea alimentară pe care o gestionezi, de la restaurant, la pizzerie, firmă de catering, cofetărie sau chiar bar, echipamente și utilaje profesionale care te vor susține în activitatea întreprinsă. Consultanții de aici se vor asigura că echipamentele îți vor îndeplini toate nevoile, vei avea parte de service și garanție și le vei primi într-un timp extrem de scurt.
Iată care sunt echipamentele profesionale care nu lipsesc din nicio bucătărie Horeca:
- Mobilierul din inox, care nu poate lipsi nici din bucătăria ta. Mesele de lucru, rafturile, polițele, dulapurile și chiuvetele sunt fabricate din acest material tocmai pentru că este unul de înaltă calitate, rezistent în timp, ușor de curățat și care nu intervine sub nicio formă asupra gustului sau calității preparatelor.
- Cuptoarele, grătarele și friteuzele sunt la rândul lor nelipsite din bucătăria oricărui restaurant. Concepute cu tehnologii avansate și mult mai eficiente decât echipamentele clasice din această categorie pe care le folosim și acasă, acestea ajută la pregătirea mult mai rapidă și eficientă a mâncărurilor, într-o cantitate evident mult mai însemnată, dar și la coacerea uniformă a preparatelor.
- Dulapurile și vitrinele frigorifice nu pot fi excluse din amenajarea unei bucătării profesionale. Ingredientele trebuie păstrate la temperaturi adecvate pentru a-și menține proprietățile și pentru a putea pregăti cu ajutorul lor mâncăruri proaspete și de calitate pentru clienți.
- Echipamentele pentru spălarea vaselor trebuie cu siguranță luate în considerare atunci când proiectezi bucătăria. Toate instrumentele și accesoriile folosite la gătit trebuie să fie complet curate pentru a pregăti mâncarea la standarde înalte de siguranță. Mai mult, igiena și organizarea dintr-o bucătărie profesională sunt aspecte care pot face realmente diferența dintre succes și eșec.
- Accesoriile de bucătărie premium sunt instrumentele cu care echipa ta din bucătărie va lucra în pregătirea mâncărurilor. De aceea, trebuie să te asiguri că alegi oale, tigăi, cuțite, boluri, clești, tocătoare și alte accesorii realizate doar din materiale de calitate, rezistente la uzură și care nu interferează și nu schimbă gustul preparatelor.