Blog

Sfaturile experților pentru cel mai bun cuptor de pizza

Într-o pizzerie cuptorul este la fel de important ca rețetele sau ca topingurile pe care le adaugi pe preparate.

Așadar, fără prea multe introduceri, dacă ai o astfel de locație sau dacă te gândești să îți deschizi una, este extrem de important să alegi cuptoare de pizza eficiente care să te ajute să prepari una dintre cele mai delicioase mâncăruri din lume.

Și pentru a face cele mai bune alegeri pentru nevoile locației tale, este important ca încă de la început să preconizezi un număr de clienți pe care îi vei avea. În funcție de numărul comenzilor pe care va trebui să le faci, vei avea un punct de pornire și pentru cum va trebui să alegi cuptorul de pizza.

Primul pas este să te documentezi și să vezi ce tipuri de cuptoare sunt disponibile pe piață. În principiu, vei găsi 3 tipuri, în funcție de modul în care acestea funcționează: pe lemne, gaz și electrice.

Deși se spune ca un cuptor pe lemne aduce o savoare deosebită pizzei, acesta necesită o construcție specială, este costisitor, durează un timp mai îndelungat până preparatul este gata și se utilizează cu precădere în locațiile unde clienții vin și servesc pizza direct în restaurant.

Pentru o eficiență sporită și pentru a putea face pizza într-un timp mai scurt, ideale sunt cuptoarele de pizza pe gaz sau electrice. Acestea sunt potrivite și pentru locațiile mai mici, pentru food truck-uri sau bistrouri. În plus, la cuptoarele electrice poți seta timpul de preparare și vei fi sigur și că pizza se coace uniform.

Pe lângă modul de alimentare, trebuie să fii atent și la puterea cuptorului și la dimensiunea camerei de coacere. Cu cât puterea este mai mare, cu atât preparatul se va coace mai rapid. De asemenea, cu cât dimensiunea camerei de coacere este mai mare, cu atât vei putea pregăti mai multe pizza în același timp.

Echipa Be Our Guest îți pune la dispoziție o gamă largă de echipamente, utilaje și accesorii special create pentru a utila bucătăria pizzeriei tale. Pe lângă cuptoare de pizza electrice sau pe gaz, de diverse puteri și mărimi ale camerei de coacere, poți opta și pentru alegerea altor echipamente din acest segment: malaxoare, divizoare și formatoare aluat, mese pentru pizza, vitrine frigorifice pentru a păstra ingredientele proaspete și alte accesorii.

Cuptorul nostru electric pentru pizza, linia TOP, 9+9 pizza x 36cm prevăzut cu cameră de gătit proiectată și optimizată pentru pizza cu diametrul de 36 cm te ajută să gătești 18 pizza în același timp. Fronturile sunt din oțel inoxidabil sau în versiune rustică. Are control pe termostate mecanice independente pentru tavan și podea, izolație din vată minerală uscată evaporată de înaltă densitate, suprafață de gătit în piatră refractară, pirometru și iluminare internă cu halogen. Are o serie de trei elemente de încălzire atât pentru blatul cuptorului, cât și pentru tavan, alimentate de contactori. De asemenea, este disponibil cu termoregulator electronic cu afișaj digital.

Dacă vrei un cuptor pe gaz, îți propunem o variantă care te ajută să prepari în același timp 12 pizza cu un diametru de 30 cm. Are o putere de 32 kW și un consum de gaze naturale de 3.798 m3 / h. Există și o variantă de funcționare pe gaz GPL iar în acest caz consumul este de 2.836 Kg / h. Este de asemenea prevăzut și cu termostat mecanic.

Pentru a vedea toate echipamentele pentru utilarea pizzeriilor pe care le avem în portofofiul nostru, te invităm să intri pe site în categoria Echipamente Pizza sau să ne contactezi și să discuți direct cu unul dintre consultanții noștri pentru a te ajuta să găsești varianta de echipamente potrivite pentru locația ta.