Blog

Echipamente profesionale pentru a produce pâine

Pâinea este unul dintre alimentele cele mai cumpărate de către români. În fiecare familie nu există zi în care să nu se achiziționeze măcar o pâine care este consumată de multe tipuri de mâncare .

De aceea, deschiderea unei brutării poate fi o afacere cu adevărat de succes, mai ales dacă rețetele pe care le folosești sunt ca la carte și bineînțeles dacă utilizezi ingrediente de calitate.

Chiar dacă nu vrei să o brutărie este posibil să îți dorești să produci propria pâine pentru a o servi alături de celalte preparate clienților care vin la restaurantul tău. Cu siguranță vei impresioa cu o pâine de casă proaspătă și pufoasă.

Oricare ar fi situația în care te afli, pe lângă ingrediente de calitate așa cum spuneam și mai sus, pentru a duce la bun sfârști acest plan, vei avea nevoie și de echipamente profesionale pentru a pregăti și coace diversele specialități de pâine. De la franzele clasice, la baghete și chifle, de la pâine normală din făină albă sau integrală, până la diverse specialități cu semințe, măsline sau ulei de măsline, vei avea garanția că le poți realiza la standarde înalte de calitate dacă te ajuți și de echipamente speciale pentru acest proces.

Poți achiziționa toată lista de echipamente profesionale de panificație de la Be Our Guest pentru a avea garanția că vei face o investiție cu adevărat bună. Specialiștii noștri îți vor acorda consultanță pentru a cumpăra exact utilajele de care vei avea nevoie în cel mai scurt timp posibil.

Cernătoarele de făină  sunt utilizate pentru a îndepărta impuritățile și pentru a aera materia primă din care vei face pâinea. Este un pas absolut necesar pentru ca la final să obții o pâine de calitate, mai pufoasă și mai puțin lipicioasă.

Materialul din care este realizat cernătorul de făină aflat în gama noastră este oțel inoxidabil, foarte rezistent în timp și ușor de curățat și întreținut iar capacitatea de cernere este de 2000 kg de făină pe oră.

Malaxoarele sunt indispensabile în procesul de realizare a pâinii. Nu numai că scurtează timpul de frământare și întregul proces din locația ta va fi unul mult mai eficient, dar cu siguranță acesta va face o treabă mai eficientă și mai rapidă chiar și decât cel mai priceput brutar. Timpul de amestecare este mult mai scurt, scutește efortul  fizic și crește productivitatea.

Divizoarele și rotunjoarele vor porționa și modela aluatul exact pe gramajul și în forma pe care o dorești.

Formatorul de pâine este special conceput pentru a modela orice fel de pâine rulată. Este de asemenea echipat cu un dispozitiv special de returnare automată a aluatului pentru o utilizare mai ușoară. Formatorul este potrivit mai ales pentru a matrița în mod moale și aluat de dimensiuni mari (până la 2 kg).

Cuptorul este cel mai important element din întregul proces de fabricare a pâinii și a altor produse de panificație. Statice sau rotative, electrice sau pe gaz acestea trebuie să fie performante, să coacă uniform și să atingă temperaturi înalte într-un timp cât mai scurt. Capacitatea de coacere este diferită în funcție de model, de aceea înainte de a achiziționa cuptorul este important să te gândești de ce producție zilnică vei avea nevoie.