Blog

Cuptorul de patiserie, indispensabil pentru succesul afacerii tale

Pentru că vând produse gustoase care se pot consuma rapid, patiseriile sunt la mare căutare printre clienți. Iar antreprenorii care deschid o astfel de afacere cu siguranță au făcut un pariu câștigător, mai ales dacă au un vad comercial bun și produse de calitate.

Apreciate de la mic la mare, produsele de patiserie pot fi executate cu adevărat perfect doar dacă sunt coapte cu ajutorul unor echipamente profesionale special concepute pentru această activitate.

De aceea, înainte de a-ți deschide propria locație de acest gen, asigură-te că știi cum să alegi cel mai important utilaj din bucătăria acesteia: cuptorul de patiserie.

De mai multe tipuri, de la modul de alimentare și până la funcții și capacitate, cuptoarele de patiserie sunt indispensabile pentru succesul unei afaceri de acest tip.

Și pentru a face alegerea corectă, este necesar să îți faci planul cu ce tip de produse de patiserie vrei să oferi clienților tăi și cam care ar fi volumul pe care vrei să îl acoperi.

Dacă vrei o patiserie tradițională cu diverse specialități de pâine, baghete sau pateuri, ai cu siguranță nevoie de un cuptor încăpător care îți permite să coci mai multe produse în același timp. Dacă te axezi pe prăjituri, torturi și alte specialități dulci care necesită coacere, cu siguranță ai nevoie de un cuptor care să coacă uniform produsele pentru ca acestea să arate perfect.

Pe piață sunt disponibile mai multe tipuri de cuptoare de patiserie, care în general se împart în două categorii majore: pe gaz și electrice.

În gama Be Our Guest de cuptoare de patiserie le găsești pe ambele și în plus ai garanția că acestea sunt executate la cele mai înalte standarde și cu tehnologii actuale, vor rezista în timp și au un raport calitate-preț optim.

Cuptoarele pe gaz sunt mai economice și facturile la utilități vor fi mai mici, însă cele electrice au marele avantaj că vor coace produsele mai rapid și uniform. Așadar, în funcție de nevoile tale este bine să te decizi încă de la început dacă vrei un cuptor pe gaz sau unul electric.

În gama de cuptoare de patiserie care sunt alimentate pe gaz pe care ți le punem la dispoziție, ai diverse modele special concepute pentru ceea ce ai nevoie.

Cuptorul Be Our Guest pe gaz cu touch screen, o capacitate de coacere pentru 10 tăvi și dimensiunea de 600x400mm te va ajuta cu siguranță să prepari o cantitate mare de produse de patiserie.

Acest model realizat din inox are un panou de control cu touch screen, este prevăzut cu sistem cu aburi pentru umidificare automată astfel încât produsele să nu se usuce în timpul coacerii și să rămână pufoase, are 90 programe cu câte 10 pași fiecare, timer, un motor cu 2 sensuri de rotatie și 3 viteze și este iluminat cu halogen.

Cuptorul electric digital pentru patiserie cu o capacitate de coacere pentru 10 tăvi și dimensiunea de 600x400mm va fi perfect pentru a-ți coace produsele rapid și uniform.

Modelul acesta are o carcasă robustă din oțel inoxidabil, ușă și cameră interioară cu colțuri rotunjite, elemente puternice de încălzire din oțel inoxidabil ce asigură o distribuție completă și eficientă a căldurii, este echipat cu 3 ventilatoare cu funcție Reverse și o funcție de abur ușor de reglat. Meniul de operare foarte ușor și clar, comenzile și afișajele digitale, cele 99 de programe cu 4 etape, sistemul automat de diagnosticare și posibilitatea de a seta timpul de gătit în ore sau minute îți vor veni în ajutor pentru a avea la final produse gustoase, coapte uniform și cu un aspect deosebit.