Blog

Cum să-ți deschizi un restautant fast-food rentabil?

Dacă te-ai hotărât să-ți încerci norocul în lumea afacerilor și să-ți deschizi un restaurant fast-food rentabil, atunci ai ajuns exact unde trebuie deoarece îți vom prezenta pe larg în acest articol care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci în acest sens.

Pasul 1: Alegerea spațiului potrvit

Planul pentru orice afacere din industria HORECA trebuie să înceapă de la găsirea unui spațiu adecvat. Pe lângă faptul că trebuie să aibă o suprafață potrivită pentru desfășurarea activităților de pregătire și servire a mesei, spațiul pentru un restaurant fast-food rentabil mai trebuie să fie și racordat la rețeaua publică de gaze naturale, la rețeaua de curent, să aibă canalizare și să dispună de un sistem eficient de ventilare și apă curentă.

Din fericire, toate aceste lucruri nu sunt chiar greu de îndeplini într-o țară ca România, iar singurul lucru la care trebuie să fii atent este să verifici dacă condițiile spațiului pe care ți-l dorești corespund așteptărilor și bugetului tău.

Nu uita de asemenea să fii realist când vine vorba de alegerea unui spațiu. Nu privi nicio afacere ca un bancomat din care vei putea să scoți bani la nesfârșit, imediat ce ai început să vinzi. Chiar și un fast-food cu mâncare foarte bună poate avea nevoie de câteva luni până devine cu adevărat rentabil.

Pasul 2: Achiziția utilajelor și echipamentelor potrivite

Dacă alegi cu înțelepciune cele mai bune utilaje echipamente fast-food, atunci aceste dispozitive vor lucra practic în locul tău. Iar produsele alimentare pe care le vei prepara cu ele, vor avea un gust și un aspect desăvârșit.

Indiferent dacă este vorba de o covrigărie, o shaormerie sau o pizzerie, achiziția unor utilaje potrivite reprezintă un pas foarte important în demararea afacerii.

Chiar dacă dispui de un buget foarte limitat, nu trebuie să neglijezi acest pas, iar dacă consideri că nu te descurci cu selecția dispozitivelor de care ai nevoie, atunci poți să apelezi la niște consultanți de vânzări cu experiență în domeniul HORECA precum echipa noastră Be Our Guest.

Membrii echipei Be Our Guest au o experiență de peste un deceniu în domeniul amenajării bucătăriilor profesionale, de restaurant, cafenea sau firme de catering, și îți pot oferi soluții pertinente la toate problemele tale.

Pasul 3: Caută să colaborezi cu oameni de încredere

Intenționat ne-am referit la colaborare și nu la angajare chiar dacă vei angaja personalul fast-food-ului tău ca orice alt patron de restaurant. Spunem asta deoarece considerăm că dacă vrei ca angajații tăi să se dedice trup și suflet afacerii și să facă tot posibilul ca ea să prospere , chiar și în calitate de patron trebuie să te comporți cu ei ca și cum ei ți-ar fi niște colaboratori și  nu subordonați. Dacă te gândești bine, chiar și cel mai tânăr și neexperimentat chelner, odată ce a intrat în echipa personalului tău are un rol cheie în cadrul afacerii tale.

Ca să reușești să găsești oamenii potriviți, oferă-le salarii cinstite, care să reflecte efortul despus de ei pentru compania ta, iar dacă nu poți oferi mai mulți bani decât competitorii tăi pentru a-ți motiva personalul, caută alte metode de motivare.

Pasul 4: Pregătește-te fizic și mental pentru un efort deosebit

Nu este nici pe departe simplu să conduci un restaurant. Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, pot dura multe luni până afacerea ta devine profitabilă. De aceea, nu te pregăti să conduci și să dai ordine, ci mai degrabă pregătește-te să muncești cot la cot cu angajații tăi și atunci când este cazul chiar și mai mult decât ei pentru a avea succes.

Nu este simplu să deschizi un restaurant, fie el și fast-food, dar în țara noastră o astfel de afacere, gândită bine de la început, se poate dovedi extrem de profitabilă și deosebit de satisfăcătoare.

Dacă ai un vis și îți place mâncarea bună, merită măcar să-ți încerci norocul în domeniul HORECA. Noi suntem aici pentru a te ajuta cu orice problemă pe care o ai cu privire la amenajarea bucătăriei restaurantului tău fast-food!