Blog

Cum întreții echipamentele de inox din bucătăriile profesionale

Majoritatea echipamentelor folosite în bucătăriile profesionale sunt realizate din inox și nu întâmplător este ales acest material. Nu numai că este rezistent în timp, non coroziv și ușor de întreținut, dar calitățile lui ajută la pregătirea în siguranță a alimentelor pentru că nu schimbă gustul sau proprietățile acestora.

În esență, inoxul este oțel cu un adaos de crom care îi îmbunătățește proprietățile. Cromul face ca oțelul să devină inoxidabil, ceea ce înseamnă nu este coroziv dacă intră în contact cu alte substanțe. Inoxul este extrem de durabil comparativ cu alte oțeluri, are o excepțională rezistență la variații de temperatură și la alternanțe căldură/îngheț, are un aspect foarte plăcut, este extrem de ușor de întreținut și intră în categoria materialelor 100% reciclabile.

Raportat la durabilitate și la calități, inoxul este un material rentabil, durata lui de viață fiind de zeci de ani dacă este întreținut așa cum trebuie.

Fie că ai nevoie de echipamente de bucătărie ca mașini de gătit și cuptoare sau mobilier și accesorii ca dulapuri, mese, oale sau cuțite, cu siguranță cele realizate din materiale de calitate ca inoxul sunt cea mai bună alegere. Echipa ta va putea lucra eficient și organizat și va putea livra clienților tăi cele mai bune mâncăruri.

Pentru a vedea ce echipamente pentru bucătării profesionale poți alege din gama noastră diversificată, accesând site-ul.

Astăzi ți-am pregătit câteva sfaturi utile pentru ca echipamentele și utilajele tale să reziste cât mai mult în timp și să facă față cu brio tuturor provocărilor din bucătăria ta.

Transportul echipamentelor și utilajelor din inox trebuie realizat cu atenție.Echipamentele și utilajele din inox trebuie întotdeauna ridicate și nu târâte atunci când le tranporți sau le schimbi locul în bucătărie. Este important să respecți această regulă pentru că astfel eviți deteriorarea și zgârierea mobilierului. De asemenea, în momentul transportului este indicat să folosești mănuși textile pentru a evita să lași urme pe suprafața mobilierului.

Curăță mobilierul de inox cât mai des și folosind detergenți cu PH neutru.

Este indicat să cureți în mod frecvent suprafețele din inox pentru evitarea apariției coroziunii și bineînțeles pentru a le păstra curate și igienizate.

Iată cum poți să cureți corect echipamentele și mobilierul din inox:

  • Folosește o cârpă moale, detergent cu PH neutru și apă caldă pentru a spla suprațele și apoi o cârpă curată și uscată pentur a le șterge
  • Poți folosi solvenți organici (alcool etilic, alcool metilic) pentru a curăța suprafețele
  • În cazul în care echipamentele sunt mai murdare și cu pete poți folosi și prafuri de curățare dar care să nu fie abrazive pentru a evita zgâriatul suprafețelor
  • Dacă există depozite de calcar, care apar mai ales acolo unde inoxul intră în contact cu apa (chiuvete, baterii de bucătărie) se pot curăța cu soluții pe bază de oțet
  • Nu folosi sub nicio formă bureți metalici sau foarte duri pentru că nu numai că suprafața se va zgâria, dar vei facilita și apariția petelor de rugină
  • Nu folosi produse care conțin clor, decolorant sau înălbitor