Blog

Ce tip de mese de lucru să alegi pentru bucătăria ta

Utilarea și echiparea unei bucătării profesionale cu echipamente, utilaje și mobilier adecvate reprezintă primul pas către un business de succes în domeniul Horeca.

Eficiența și organizarea sunt cuvinte de ordine în bucătăria oricărui restaurant și pentru a livra preparate de calitate clienților tăi este necesar să îți pui la punct un plan adecvat.

Bineînțeles că mâncarea pe care o vei servi clienților va fi atuu-ul principal prin care îi vei aduce în locația ta, însă pentru a ajunge în acest punct, bucătăria ta trebuie să fie complet funcțională și organizată astfel încât fiecare membru al echipei să își știe postul de lucru și să execute munca eficient și într-un timp cât mai scurt.

Pe lângă echipamentele profesionale care te ajută la prepararea sau păstrarea alimentelor (mașini de gătit, grătare, cuptoare, friteuze, echipamente frigorifice), ai nevoie și de mobilier auxiliar care să te ajute la întreg fluxul. Amenajarea bucătăriilor restaurantelor unde se gătește intens ar trebuie să îmbine funcționalitatea, ergonomia dar și estetica. De aceea, vei avea nevoie de piese de mobilier și accesorii care să fie rezistente la uzură, care să se curețe ușor și care să fie 100% sigure în contact cu alimentele.

Mesele de lucru sunt unele dintre cele mai importante piese de mobilier din bucătăria unui restaurant, indiferent de specificul acestuia. Cu ajutorul acestora zona de pregătire a mâncării este perfect organizată iar echipa ta va lucra într-un mod eficient.

De regulă, mesele de lucru sunt realizate din inox, întrucât acest material nu se corodează, este durabil în timp, se curăță ușor, este igienic și nu prezintă niciun pericol dacă vine în contact cu alimentele pe care le vei prepara.

În gama Be Our Guest de mese de lucru vei găsi mai multe variante de produse, în funcție de spațiul de care dispui, de mărimea bucătăriei tale sau de alte nevoi specifice pe care le ai.

De diverse dimeniuni, mesele de lucru fără poliță sunt perfecte pentru bucătăriile oricărui tip de restaurant. Deși majoritatea sunt realizate din inox, în cazul în care sunt folosite și alte materiale, acestea sunt la fel de rezistente la umiditatea și temperaturile crescute din bucătărie.

Mesele de lucru cu 1 poliță sau 2 polițe au avantajul că dispun de un fel de raft la baza mesei, foarte util pentru depozitarea diverselor accesorii și pentru o organizare mai bună a întregului spațiu. Blaturile de lucru sunt realizate fie din inox, fie sunt prevăzute cu o structura fono-absorbantă, rigidizată cu pal melaminat, extrem de durabil la umiditate.

Mesele de lucru tip dulap sunt unele dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face în ceea ce privește acest tip de mobilier. Nu numai că te vei ajuta de blat pentru a pregăti diversele ingrediente ce le vei folosi la preparate, dar vei avea sub acesta un spațiu de depozitare excelent. Mai mult, întrucât aceste modele au uși glisante, îți va fi foarte ușor să ajungi la partea de depozitare de jos. În plus, aspectul estetic va fi unul impresionant, bucătăria ta fiind extrem de organizată, curată și destul de aerisită.