Blog

Ce este mixerul planetar și cum te ajută în bucătărie?

În orice tip de bucătărie profesională, eficiența este cuvântul pe care trebuie să se pună accent. Pentru că trebuie pregătite cantități mai mari de mâncare într-un timp cât mai scurt pentru a putea servi cât mai mulți clienți, o bucătărie profesională are nevoie să fie dotată cu echipamente speciale destinate acesteia. Nu numai că echipa ta va beneficia de un real ajutor, dar vei salva și resurse prețioase de timp iar calitatea finală a preparatelor pe care le oferi va fi una cu adevărat la standarde ridicate.

Fie că ai un restaurant clasic în care se prepară mâncare, fie că afacerea ta este una care se axează pe realizarea de preparate dulci, pe lângă echipamente profesionale de bucătărie uzuale (mașini de gătit, echipamente frigorifice, mobilier special, etc), vei avea nevoie și de utilaje care sunt folosite pentru activități specifice.

Unul dintre aceste echipamente este mixerul planetar, indispensabil mai ales în cazul patiseriilor și cofetăriilor. Realizat special pentru a putea face față și pentru a mixa o cantitate mare de aluat sau creme, mixerul planetar este o investiție care nu numai că îți va salva timp, dar te va ajuta să prepari cu adevărat rețetele ca la carte.

Ce este un mixer planetar?

Spre deosebire de mixerele clasice folosite în bucătăriile gospodinelor, un mixer planetar profesional are o putere mai mare și o capacitate ridicată de a mixa o cantitate superioară de ingrediente. În funcție de model și capacitate, cu un mixer planetar poți amesteca chiar mai mult de 60 de litri în același timp, ceea ce înseamnă că vei putea realiza umpluturile și cremele extrem de eficient.

Descoperă toată gama Be Our Guest de mixere planetare, aici.

Ce îl diferențiază de mixerul clasic este faptul că mixerul planetar este dotat cu un bol în care se pot mixa ingredientele iar rotațiile sunt în jurul axei bolului. Dacă la mixerul staționar sau un mixer clasic de mână, mixarea alimentelor se realizează prin rotirea duzei în jurul propriei axe, în cazul mixerului plantar, pe lângă duze se rotește și platforma în care aceasta este fixată.

Tocmai datorită acestei tehnologii, procesul de mixare este unul mult mai eficient iar cremele și umpluturile pe care vrei să le prepari vor avea consistența și calitate dorite.

De asemenea, mixerul planetar este realizat din materiale care rezistă în timp cum ar fi inoxul, extrem de sigur de folosit în contactul cu alimentele.

Ce poți prepara cu ajutorul unui mixer planetar?

Indiferent de capacitatea mixerului planetar ales, cu ajutorul acestuia vei putea prepara diverse aluaturi, mixuri și creme într-un timp extrem de scurt și având siguranța că ingredientele vor fi amestecate corect.

Deși este folosit mai ales în cazul cofetăriilor și patiseriilor, fiind un instrument excelent pentru mixarea cremelor, un mixer planetar este de folos și în bucătăria unui restaurant clasic.

Iată ce poți prepara cu ajutorul mixerului planetar:

  • Aluaturi de orice consistență
  • Compoziții moi pentru deserturi
  • Creme din lactate, smântână, frișcă, ciocolată
  • Creme de fructe pentru prăjituri și torturi
  • Mouse-uri și specialități
  • Amestecuri și umpluturi pentru specialități din carne
  • Diverse sosuri