Blog

Ce echipamente nu trebuie să lipsească dintr-o patiserie

Deschiderea unei patiserii este o afacere care merită a fi luată în considerare, mai ales dacă ești un antreprenor la început de drum care își dorește să intre în lumea businessului. Cu o investiție inițială destul de redusă comparativ cu altele din industria Horeca, cu câteva produse și o locație poziționată strategic, vei avea o rata de profit convenabilă.

Deși piața pare saturată și vedem covrigării și patiserii aproape la orice colț, în continuare tipul acesta de afacere este unul care pur și simplu merită. În fiecare dimineață, clienții grăbiți se vor opri pentru o mică gustare spre birou sau pentru a lua ceva la pachet iar tu vei avea ocazia nu numai să le îndeplinești această nevoie, ci să le fii alături la începerea unei noi zile.

Nu ai nevoie decât de puțin curaj, inspirație pentru rețete gustoase de pateuri, covrigi, merdenele și alte produse de patiserie, ingrediente de cea mai bună calitate, o locație cu trafic bun și echipamente profesionale cu care să desfășori activitatea. Dacă patiseria ta nu va fi una foarte mare, nici măcar nu ai nevoie de mulți angajați dacă alegi să eficientizezi fluxul tehnologic și să te concentrezi prin a investi în echipamente de calitate.

Echipamentele pe care le vei alege sunt la fel de importante ca locația, întrucât doar așa vei putea să prepari rețete mai sofisticate, vei avea randament bun pentru a prepara pe bandă rulantă produsele și vei scădea costurile. Astfel, echipamentele profesionale sunt cu adevărat un factor decisiv pentru un avantaj în fața competiției și pentru succesul afacerii tale.

Iată care este lista de echipamente profesionale pentru a deschide o patiserie:

  • Dospitor: multe rețete de patiserie au nevoie de un aluat dospit și pentru ca această operațiune să se realizeze în cele mai bune sigure condiții, cu siguranță un dospitor este unul dintre echipamentele care nu pot să îți lipsească din patiseria ta.

 

  • Cuptorul de patiserie este cu siguranță cel mai important echipament dintr-o patiserie. Cu ajutorul lui vei reuși să coci rapid, uniform și cu economie de energie produsele tale atât de cerute de clienți în fiecare dimineață. Produsele vor fi coapte exact la temperatura la care trebuie și datorită tehnologiei cu care sunt realizate cuptoarele comercializate de Be Our Guest, coacerea lor se va realiza într-un timp mult mai scurt față de aceeași operațiune realizată cu un cuptor obișnuit.

 

  • Mașinile de întins aluat sunt echipamente care vor scuti timp prețios și care îți vor garanta că aluatul este perfect pentru a-l folosi mai departe la crearea produselor.

 

  • Mașinile de rulat croissante te vor ajuta să prepari rapid și perfect acest produs adorat dimineața.

 

  • Pe lângă echipamentele și utilajele de mari dimensiuni, accesoriile de patiserie pot face și ele diferența între produsele tale și ale concurenței. Accesoriile potrivite ușurează munca în patiserie, o fac mai rapidă și conduc la obținerea unor rezultate net superioare.

 

  • Echipamentele pentru plăcinte și prăjituri, ca cele folosite pentru a tăia perfect bucățile, aparatele de injectat creme sau mașinile de preparat creme vor face treaba într-un timp mult mai eficient decât ar face-o manual angajații tăi.

 

  • Nu uita nici de vitrinele de prezentare pentru a expune marfa clienților tăi.