Blog

4 Sugestii care cresc șansele de succes ale restaurantului tău

Înființarea unei afaceri de succes în industria HORECA este un prospect foarte atractiv pentru mulți antreprenori. La urma urmei, ce poate fi mai atractiv decât să produci și să comercializezi niște produse care au capacitatea de a aduce bucurie celor care le investesc în ele.

 

Pe de altă parte, ca să ai succes cu o afacere în domeniul HORECA, nu este suficient doar să produci și să vinzi niște produse alimentare de înaltă calitate, ci trebuie să implementezi și alte concepte care te vor ajuta să dezvolți afacerea pe care ți-o dorești.

 

În acest articol, echipa beourguest.ro a conceput special pentru tine o listă de sugestii pe care să le pui chiar acum în aplicare dacă îți dorești o afacere de succes în domeniul HORECA.

 

Cum să-ți transformi restaurantul într-o afacere de succes în domeniul HORECA?

 

#1 Investește în modernizarea bucătăriei tale

 

În cadrul unui restaurant, totul pleacă de la bucătărie. Dacă bucătăria sa este un spațiu în care poți crea toate bunătățile la care visezi, iar bucătarii tăi se simt în largul lor beneficiind atât de tehnologia de care au nevoie pentru a-și pune în aplicare cunoștințele, cât și de o suprafață de lucru suficientă, atunci ai șansele tale ca afacere cresc enorm. La capitolul modernizare, în ceea ce privește bucătăria restaurantului tău, te poți consulta cu experții de la Be Our Guest, cu o experiență mai mare de 10 ani în această industrie, care te pot îndruma corect când vine vorba de achiziții de accesorii și echipamente.

 

#2 Angajează un șef de sală responsabil și răsplătește-l așa cum merită

 

Mulți antreprenori din țara noastră se plâng de faptul că este greu să găsești oameni de încredere atunci când vrei să angajezi pe cineva responsabil, căruia să poți să-i încredințezi afacerea ta și să știi că va munci pentru ea exact așa cum ai face-o și tu. Dar în realitate, problema nu este doar la angajați, ci și la angajator. Înainte să dai vina pe oamenii care ți se prezintă la interviu, gândește-te dacă tu îi motivezi suficient astfel încât ei să simtă că merită să se dedice trup și suflet afacerii tale. Iar în privința personalului, chiar dacă ești dispus să mai faci compromisuri din alte puncte de vedere, ai nevoie de cel puțin de un șef de sală profesionist și cu experiență. Omul potrivit la locul potrivit te poate ajuta nu doar să oferi servicii mai bune clienților tăi, ci și să crești productivitatea întregului personal.

 

#3 Apelează la tehnici de promovare care respectă tendințele actuale

 

Dacă membrii personalului tău încă stau în fața restaurantului cu meniul în mână și invitând trecătorii să se așeze la o masă, atunci să știi că ar trebui să te pui puțin la punct cu tehnicile de promovare din epoca contemporană. În ziua de azi aproape totul se petrece pe internet și dacă afacerea ta nu are o prezență puternică în mediul online, atunci să nu te mire că nimeni nu se obosește să facă rezervări. Deci, în primul rând, creează-ți un website de prezentare profesional și dacă tot investești în promovare, angajează și un fotograf de produs talentat, dar care să nu transforme preparatele tale culinare în opere de artă, ci să le imortalizeze exact așa cum sunt ele servite în restaurant pentru că, începând cu burgerii de la McDonalds și continuând cu spaghetele celui mai luxos restaurant italienesc, clienții se așteaptă să primească exact ceea ce văd în poză.

 

#4 Promovează conceptul Zero Waste

 

În ziua de azi poți crește profitabilitatea afacerii tale, dar și popularitatea ei prin promovarea conceptului Zero Waste. În industria HORECA, Zero Waste înseamnă în primul rând mai puține deșeuri și mai puțină mâncare aruncată. Ca să devii un patron de restaurant cinstit față de clienții tăi și față de mediul înconjurător, înlocuiește paiele din plastic cu paie biodegradabile și încurajează-ți clienții să-și ia mâncarea rămasă la pachet, în recipiente speciale, care nu poluează. Poate că aceste practici nu te vor ajuta direct să economisești, dar cu siguranță vor crește popularitatea afacerii tale și o vor face renumită.