Necesar de echipamente profesionale pentru bucătăria unui restaurant cu specific italian
Bucătăria italiană este una dintre cele mai apreciate la nivel global. Pastele, fructele de mare, carnea suculentă și bineînțeles vestita pizza sunt greu de refuzat de clienți din toate colțurile lumii.
Dacă vrei să deschizi și tu un astfel de restaurant, este necesar să îți echipezi în primul rând bucătăria cu echipamente profesionale executate la calitate înaltă, din materiale durabile și anticorozive.
Acestea vor ajuta ca echipa ta să aibă un flux eficient și organizat și bineînțeles să pregătești mâncarea la un standard de calitate și de siguranță alimentară ridicate.
Vedeta oricărei bucătării Horeca este mașina de gătit. Fără aceasta nu poți pregăti carne suculentă, paste, pește sau fructe de mare. Fie că alegi mașini de gătit pe gaz sau electrice, cu plită sau arzătoare și care au sau nu cuptoare încorporate, acestea trebuie să susțină volumul de mâncare pe care vrei să îl prepari.
Vezi gamele noastre de mașini de gătit din liniile 600, 700 și 900.
Un alt echipament ce îți va fi de ajutor în bucătăria ta italiană sunt mașinile de fiert paste. Vei putea fierbe o cantitate însemnată de paste într-un timp foarte rapid iar asta te va ajuta să servești preparatele în timp util clienților tăi.
Dintr-un restaurant cu specific italian nu lipsesc nici preparatele la grătar. De aceea, pentru a pregăti carne perfectă, cu arome naturale și sănătoase, fără să adaugi un strop de ulei, îți recomandăm să achiziționezi un grătar cu rocă vulcanică. Un grătar cu rocă vulcanică este mai eficient decât unul pe gaz sau pe cărbuni. Are un cadru metalic și este alimentat pe gaz, însă deasupra flăcării sunt așezate niște roci vulcanice. Aceste pietre vulcanice conferă o distribuție uniformă a căldurii și astfel carnea, peștele sau legumele se vor găti perfect pe ambele părți. De asemenea, consumul de energie unul mult mai mic: roca vulcanică menține căldura și o degajă mult timp chiar și după ce gazul a fost oprit.
Din utilarea bucătăriei tale italienești nu are cum să nu fie prezent și un cuptor de pizza. Pe gaz sau electric acesta te va ajuta să prepari în doar câteva minute unul dintre cele mai apreciate și gustoase preparate din lume.
Din utilarea bucătăriei tale nu au cum să lipsească nici mobilierul din inox (mese de lucru, mese de preparare, rafturi, polițe de perete, dulapuri etc) și echipamentele frigorifice(dulapuri, mese și lăzi frigorifice și de congelare sau vitrine).
De asemenea, toate vasele și instrumentele folosite la gătit trebuie să fie perfect curate și igienizate înainte de a fi folosite. Așadar, pentru a pregăti mâncarea la cele mai înalte standarde de siguranță, nu au cum să lipsească din bucătăria restaurantului tău nici echipamentele pentru spălarea vaselor.
Bineînțeles, trebuie să ai la îndemână și accesorii specifice bucătăriei profesioanale. Oalele, cratițele, cuțitele și diverse alte instrumente pe care le folosesc bucătarii tăi, trebuie să fie realizate din materiale de calitate, care nu intervin asupra gustului sau mirosului preparatelor și care rezistă în timp.