Listă de echipamente de procesare de mare ajutor în bucătărie
Să organizezi o bucătărie Horeca nu este un lucru ușor.
Ai nevoie de un plan bine pus la punct, de investiții pe măsura mărimii restaurantului și a meniului pe care vrei să îl servești și bineînțeles, de echipamente profesionale cu care să utilezi acest spațiu.
Pe lângă echipamentele ”vedetă”, cuptoare, mașini de gătit, grătare, friteuze, mese de lucru sau echipamente frigorifice și de spălat, fără de care nu ai cum să deschizi practic un restaurant, există o categorie aparte de echipamente și instrumente care îți vor fi necesare pentru a eficienta întregul proces din bucătăria ta.
Așa numitele echipamente de procesare vor salva timp în prepararea mâncărurilor și vor ajuta ca echipa ta să fie mult mai organizată și mai eficientă. De regulă acestea sunt special destinate curățării legumelor și fructelor, astfel încât personalul tău să nu mai fie nevoit să piardă timp și să facă aceste procese manual.
Be Our Guest îți pune la dispoziție o gamă completă de și echipamente procesare eficiente și durabile de la furnizori din țări ca Italia, Grecia, Bulgaria, Germania, Olanda, Polonia, Turcia și România. Cu noi ai siguranța că vei avea un partener de încredere pe termen lung, care te va ajuta cu orice probleme ai întâmpina pe parcurs, toate echipamentele noastre beneficiind de service în perioada de garanție.
Iată care este lista celor mai folosite echipamente de procesare pe care le poți achiziționa și tu pentru bucătăria restaurantului tău:
Mașini de curățat cartofi, morcovi, sfeclă sau alte rădăcinoase
Cu capacități de curățare pentru cantități diferite de la 5 kg la 30 de kg, mașinile de curățat te vor ajuta să cureți cantitatea de care ai nevoie în aproximativ 2-3 minute pentru un ciclu. Materialele din oțel inoxidabil din care sunt fabricate îți garantează că mașinile vor fi durabile, non corozive și se vor curăța foarte ușor.
Cu capacități care sunt de regulă de 6, 9 sau 12 litri, aceste echipamente sunt foarte ușor de folosit și te vor ajuta să tai carne, pește, fructe, legume, nuci, fructe uscate, brânză și chiar ciocolată. De asemenea sunt ideale pentru a face pesto și diverse alte sosuri, amestecuri și umpluturi pentru a realiza mai rapid mâncarea pentru clienții tăi.
Mașinile de tăiat legume sunt ideale pentru mărunți și felia legume de orice tip. Prevăzute cu diverse discuri de tăiere pentru felii sau așchii, vei putea prepara rapid cele mai bune și diverse salate fără ca echipa ta din bucătărie să piardă timp prețios cu această operațiune.
Mixerele de mână profesionale au capacitatea de a amesteca ingredientele dorite într-o cantitate chiar și de 60 de litri. Sunt extrem de ușor de utilizat, cantitatea pe care o poți mixa este mult mai mare decât în cazul unui tel sau mixer obișnuit iar produsul final va fi unul perfect.
Deshidratoarele sunt folosite în general pentru fructe și legume, prin procesul de deshidratare reducându-se conţinutul natural de apă până la o anumită limită, fără a se distruge sau a se deprecia valoarea alimentară a produselor ce se deshidratează.
Alimentele deshidratate revin la forma, culoarea şi gustul iniţial atunci când sunt adaugate în mâncare, mult mai bine decât alimentele congelate sau conservate în borcan. În felul acesta mâncărurile vor avea o aromă şi o culoare mai plăcută.
Prin deshidratare, puteți conserva alimente care vara sau toamna sunt disponibile din belșug pentru a le putea consuma iarna sau primăvara atunci când acestea nu mai sunt disponibile.
Legumele și fructele nu sunt însă singurele alimente care pot suporta acest proces. Cu ajutorul acestor echipamente se pot deshidrata inclusiv plante, aluat la dospit, iaurt și chiar carne sau pește.