Friteuza: echipamentul eficient pentru prăjit în bucătăriile Horeca
Unul dintre procesele prin care putem pregăti mâncare pentru clienții noștri este prăjirea. Nu există restaurant sau unitate în care se prepară mâncare pentru clienți, indiferent de specific sau de dimensiune, care să nu aibă un meniu și preparate ce necesită prăjire pentru a fi consumate. Bineînțeles, se exclud restaurantele vegane, însă acestea sunt destul de puține și nișa lor au o proporție extrem de mică pe piața Horeca din țara noastră.
Așadar, dacă ai în meniu feluri de mâncare ce necesită prăjire, de la diferite tipuri de carne și pește, la cartofi prăjiți, legume și chiar deserturi, este necesar să iei în calcul achiziția de friteuze.
Nu numai că astfel vei optimiza procesul de gătire, dar vei putea servi sau livra și mai rapid mâncarea clienților tăi iar profitul va fi unul mai mare.
Pentru a alege însă o friteuză care să îți îndeplinească nevoile punctuale ale locației tale, este nevoie să studiezi un pic piața și oferta producătorilor.
Gama Be Our Guest include friteuze de diverse dimensiuni, cu una sau mai multe cuve și care funcționează atât pe gaz, cât și pe curent electric. Producătorii de top pe care ți-i propunem fabrică friteuze doar din materiale de calitate superioară ce vor rezista în timp și care se vor amortiza destul de rapid din punct de vedere investiție. Modele diverse de friteuze îți stau la dispoziție în liniile 600, 700 și 900, fiecare cu caracteristici care vor servi exact necesităților pe care le ai.
Așadar, primul element pe care trebuie să îl iei în calcul la achiziționarea unei friteuze este modul de alimentare al acesteia: pe gaz sau electrică. Fiecare dintre cele două tipuri vin la pachet cu avantaje greu de ignorat.
Printre avantajele unei friteuze pe gaz se înscriu următoarele: nu trebuie să îți faci griji pentru întreruperile de curent, majoritatea locațiilor Horeca sunt prevăzute cu instalații de gaz, deci nu va trebui decât să instalezi echipamentul ca acesta să funcționeze, se încălzesc și se răcesc mai repede decât friteuzele electrice și se curăță și mai ușor în comparație cu acestea.
Pe de altă parte, friteuzele electrice au un design și dimensiuni mai mici ce le fac mai ușor de transportat, fiind ideale de exemplu pentru food truck-uri sau bistrouri mai mici, nu au nevoie de conducte de gaz pentru a fi alimentate iar transferul de căldură se face mult mai rapid decât în cazul friteuzelor pe gaz.
Din punct de vedere dimensiuni, vei avea de ales între friteuze cu una sau două cuve și evident în funcție de capacitatea de prăjire a acestora. Iar pentru a alege în funcție de aceste criterii, este nevoie să stabilești clar care este volumul de mâncare prăjită pe care trebuie să o prepari.
Dacă vrei performanță dar și flexibilitate, poți să alegi o friteuză elctrică cu o singură cuvă, acesta fiind și cel mai răspândit model. Acesta poate a fi ușor de instalalat și folosit în unități diverse, de la bistrouri și food truck-uri, până la restaurante de tip fast food și restaurante de dimensiuni reduse.
Dacă în schimb ai nevoie de productivitate, ai de preparat mai multe tipuri de mâncare prin acest proces termic și ai de livrat o cantitate mai mare de astfel de preparate, este ideal să alegi o friteuză cu două cuve. De asemenea, ar fi bine să iei în calcul volumul cuvelor. Poți alege cuve care au un volum de 7, 8 litri până la 20 de litri.