Blog

De ce ai nevoie să îți utilizezi bucătăria cu rafturi metalice?

Modul în care este organizată o bucătărie profesională nu numai că spune foarte multe despre calitatea preparatelor care ies din aceasta, dar ajută extrem de mult și la munca întregii echipe.

Pentru că standardele de amenajare și cele care țin de sănătate publică și igienă sunt diferite în bucătăriile profesionale față de cele casnice, pe lângă toate echipamentele, este nevoie și de un mobilier dedicat activităților de aici.

Circuitul unei bucătării Horeca trebuie să fie perfect organizat și trebuie să respecte toată legislația în vigoare.

Așadar, pe lângă blaturile și mesele de pregătire ale alimentelor, vitrinele frigorifice sau spălătoare, într-o bucătărie profesională utilată adecvat nu ar trebui să lipsească rafturile. Ele ajută extrem de mult la o organizare eficientă a spațiului și ajută echipa din bucătărie să lucreze mai eficient.

Rafturile sunt ideale pentru a organiza și depozita ingrediente diverse, uscate și neperisabile și chiar și fructe și legume, dar și pentru a amplasa veselă și accesorii necesare pregătirii mâncării. Sunt perfecte pentru a depozita oale, crătiți, tigăi, blouri, teluri sau orice alte vase și accesorii pentru gătit astfel încât fiecare membru al echipei să știe de unde să le ia atunci când are nevoie să le folosească.

În gama Be Our Guest ai la dispoziție rafturi de mai multe dimensiuni, cu adâncime de 400 mm, 500 mm sau 600 mm și cu polițe reglabile sau fixe, în funcție de necesitățile tale.

O caracteristică comună a rafturilor destinate echipării bucătăriilor profesionale și a spațiilor de depozitare adiacente acestora este aceea că sunt confecționate în general din oțel inoxidabil.

Iar acest material nu este ales la întâmplare: inoxul este un material care nu corodează, este extrem de durabil, rezistă la temperaturi înalte sau scăzute și la aburi fără să își schimbe proprietățile și este extrem de ușor de curățat și igienic. Iar cea mai importantă calitatea a acestui material este aceea că în contact cu alimentele de orice natură ar fi acestea nu le schimbă gustul, mirosul sau culoarea, adică inoxul nu este invaziv sub nicio formă în calitatea finală a ingredientelor cu care intră în contact și implicit, a preparatelor pe care le vei servi clienților tăi.

Rafturile sunt o alegere excelentă nu numai pentru mobilarea efectivă a bucătăriei, ci și pentru alte spații cum ar fi cămările și camerele de depozitare a instrumentarului și a ingredientelor culinare.

Practic, rafturile sunt mobilierul ideal pentru orice încăpere asociată bucătăriei restaurantului tău, acolo unde este necesar ca spațiul să fie organizat și eliberat și să se creeze condiții optime pentru păstrarea în deplină siguranță atât a ingredientelor, cât și a echipamentelor și accesoriilor de lucru.

Poți poziționa rafturile atât de-a lungul pereților bucătăriei, dar le și poți suspenda deasupra meselor de lucru sau a spălătoarelor pentru a salva spațiu și pentru ca bucătarii tăi să aibă tot ce au nevoie la îndemâna pentru a lucra într-un timp cât mai scurt.