Cum să faci o pâine absolut delicioasă?
Nu este chiar atât de simplu precum ar putea părea la prima vedere să faci o pâine pufoasă, moale și aromată. Trebuie să știi foarte bine cum se face aluatul perfect, cât trebuie să aștepți până dospește pâinea și de asemenea, ce fel de echipamente îți trebuie dacă vrei să faci pâine angro, nu doar două – trei pentru tine și propria familie.
De ce ai nevoie pentru a putea face pâine bună?
Echipamente speciale de panificație
Acasă, în cantități mici, poți face pâine și dacă dispui de un cuptor mic, electric. Dar dacă vrei să faci pâine bună, în cantități mari, pe care să o vinzi la brutărie clienților tăi mari amatori de delicatese de panificație, atunci ai nevoie cel puțin de:
- un cuptor de panificație: pentru ca pâinea ta să se coacă uniform, să aibă o coajă crocantă și să un miez pufos, ai nevoie de un cuptor special, în interiorul căruia căldura să se distribuie uniform și să atingă temperatura potrivită pentru coacerea pâinii într-un mod rapid, mai ales dacă urmărești să faci cantități industriale;
- un cernător de făină: pentru o pâine bună, ar fi bine să nu folosești făină de tip 000, ci 500, la fel ca și pentru pizza. Cu această făină aluatul se coace într-un mod mai aerisit, iar textura pâinii se îmbunătățește. Pe de altă parte, fiind vorba de o făină nu chiar atât de fină, ca miezul pâinii tale să devină uniform, este absolut necesar să folosești un cernător de făină special;
- un malaxor: dacă brutăria ta nu dispune de un personal numeros, printre toate celelalte echipamente de panificație, ai nevoie și de un malaxor care să amestece ingredientele și să facă o cocă uniformă. În lipsa acestui aparat, nu poți ajunge niciodată să produci o cantitate mare de pâine, fără suficientă mână de lucru;
- divizioare și rotunjitoare de aluat: odată ce ai amestecat ingredientele pentru pâine și le-ai transformat într-o cocă elastică, pe care ai lăsat-o apoi la crescut timp suficient, ai nevoie de un divizor care să împartă produsul în cantități egale, astfel încât toate pâinile pe care le vei coace să aibă exact aceleași dimensiuni;
- un formator de pâine: poți scăpa și de grija modelării aluatului în forma potrivită pentru pâine dacă folosești un echipament special, numit formator. Acesta este ultimul pe lista noastră de utilaje și echipamente pentru pâine, dar asta nu înseamnă că este mai puțin important decât toate celelalte echipamente pe care le-am enumerat aici.
Toate aceste echipamente panificație le găsești în oferta magazinului nostru Be Our Guest, la prețuri atractive și competitive. Iar dacă ai nevoie de un sfat în alegerea celor mai potrivite utilaje pentru afacerea ta, nu ezita să ne contactezi pentru a-ți oferi cele mai bune sfaturi în acest sens.
Ce fel de ingrediente sunt necesare pentru o pâine excelentă?
Pâinea este unul din acele alimente la care contează mai mult procesul de fabricație decât ingredientele pe care le folosești pentru crearea sa. Poți să faci o pâine excelentă din doar cinci ingrediente, atâta timp cât calitatea lor este premium.
Ai nevoie în primul rând de făină de tip 550 pentru a produce o pâine cu o textură minunată, dar poți folosi și făină de tip 650 dacă nu găsești un furnizor care să-ți ofere făina de tip 550 de calitatea pe care ți-o dorești.
Mai ai nevoie de drojdie proaspătă sau uscată, în funcție de rețeta de pâine preferată, precum și de sare de bună calitate, pentru a oferi pâinii tale frăgezime, dar și pentru a-i da aromă.
De asemenea, nu poți face pâine fără o cantitate potrivită de apă. Pentru o pâine de cea mai bună calitate, ar fi bine să folosești apă filtrată sau naturală, de izvor și nu de chiuvetă, așa cum curge ea.
Nu în ultimul rând, mai ai nevoie și de ulei. Uleiul nu îl vei pune în aluatul pâinii, dar îți va fi necesar pentru a unge blatul de lucru sau formele de copt, de asemenea, în funcție de rețeta de pâine pe care o folosești.
Alege cu responsabilitate toate aceste ingredeinte, cântărește la fix fiecare ingredient pe care îl folosești și cu echipamentele pe care le-am enumerat mai sus și tu vei putea face o pâine absolut perfectă!