Blog

Cum să amenajezi eficient o bucătărie profesională pentru restaurantul tău

Indiferent de cât de mare este restaurantul pe care vrei să îl lansezi, pentru ca investiția ta să dea cu adevărat randament este necesar încă de la început să te preocupi de partea de logistică de care vei avea nevoie.

Dincolo de design, echipă și modul în care îți vei promova restaurantul pentru a atrage câți mai mulți clienți și pentru a-i fideliza, organizarea și munca din spate vor reprezenta cu adevărat succesul sau eșecul tău.

Și cum într-un restaurant, bucătăria este de fapt inima întregului business, trebuie să stabilești de la început o strategie eficientă astfel încât bucătăria locației tale să fie bine pusă la punct și echipa ta să aibă toate cele necesare pentru a lucra în condiții de igienă și eficiență maxime.

Primul lucru la care trebuie să te gândești atunci când proiectezi restaurantul nu ar trebui să fie designul sau capacitatea acestuia, ci cu siguranță cum ar trebui să arate bucătăria, ce meniu vrei să servești și bineînțeles de ce echipamente și ustensile vei avea nevoie pentru pregăti mâncarea.

Spre deosebire de bucătăriile de acasă, cele din Horeca au nevoie pentru a performa de echipamente profesionale care trebuie să îndeplinească standarde de calitate, performanță și durabilitate la cele mai înalte cote.

Astfel este necesar să alegi un partener de încredere care te poate sfătui, care îți oferă garanție și service și care îți poate livra în timp utill aceste echipamente speciale.

Echipa Be Our Guest îți stă la dispoziție cu sfaturi pentru echipamentele profesionale de care ai nevoie dar și cu o gamă completă de utilaje și echipamente de bucătărie necesare în orice tip de unitate alimentară.

Iată care sunt pașii pentru a crea bucătăria viitorului tău restaurant într-un mod practic și eficient:

  1. Stabilește ce meniu vrei să servești
  2. Stabilește capacitatea pe care vrei să o deservească bucătăria ta și organizeaz-o
  3. Alege cele mai bune echipamente profesionale de bucătărie

Este foarte important să știi de la început ce meniu vrei să servești în restaurantul tău și ar fi chiar mai bine să alegi și un chef tot acum. Acesta te va ajuta și cu rețetele dar și cu modul în care viitoarea bucătărie ar trebui să fie organizată eficient întrucât cu siguranță are mai multă experiență în ceea ce privește lucrul efectiv aici.

Stabilirea meniului este importantă pentru că în funcție de preparatele pe care le vei servi, vei identifica și necesarul de echipamente profesionale de bucătărie de care vei avea nevoie. Indiferent de metoda de gătit, de la grill, prăjire, coacere, fierbere, până la păstrarea la cald sau la rece, echipamentele profesionale te vor ajuta să prepari mâncarea pentru un număr mare de persoane într-un mod eficient, rapid și în condiții de igienă maximă.

De asemenea, trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale, astfel încât restaurantul să aibă exact bucătăria de care are nevoie. Aceasta nu trebuie să fie nici prea mică și cu echipamente puține pentru că astfel nu vei putea face cererii de comenzi, dar nici prea mare sau prea aglomerată pentru că astfel vei risipi resurse importante.

Fă-ți cu adevărat un plan bine structurat și alege echipamentele de care ai nevoie absolută și renunță la cele care nu îți aduc valoare adăugată. Este mult mai bine să investești în echipamente de calitate care să îți îndeplinească mai multe nevoi, decât să alegi utilaje care vor fi folosite rar și care cu siguranță vor reprezenta pe termen lung o investiție nerentabilă.

Iată ce criterii trebuie să îndeplinească o bucătărie a unui restaurant care se respectă:

  • Spațiul acesteia este organizat eficient
  • Fluxul operațional se poate realiza optim
  • Alimentele sunt păstrate și gătite în condiții de siguranță și igienă
  • Energia este utilizată eficient
  • Ventilația aerului este foarte importantă
  • Utilajele și echipamentele bucătăriei funcționează la standarde optime și sunt de calitate superioară

Descoperă toată gama de echipamente profesionale de bucătărie comercializate de Be Our Guest și alege-le pe cele de care ai nevoie.