Ce echipamente ai nevoie pentru a deschide o autoservire
Secretul pentru ca o autoservire să fie un real succes ține nu numai de gustul preparatelor comercializate, ci și de cum arată acestea în vitrine și de cum sunt păstrate.
Deși avem tendința să credem că lucrurile sunt mai simple atunci când vine vorba despre o locație care funcționează pe principiul de autoservire decât în cazul unui restaurant clasic, în practică lucrurile nu stau chiar așa.
Din punct de vedere design poate că un restaurant are mai multe puncte în plus și clienții îl aleg și pentru atmosfera creată aici sau pentru modul în care este aranjat. În cazul unei autoserviri însă, spre deosebire de restaurant, mâncarea este ”la vedere” înainte de a fi comandată și are și atuu-ul că aceasta este mai accesibilă din punct de vedere preț.
Este de la sine înțeles că preparatele expuse într-o autoservire trebuie să arate foarte bine și mereu fresh, mai ales că acestea vor fi văzute de clienți înainte de a fi comandate. Modulele în care sunt expuse și păstrate trebuie să fie organizate și extrem de curate din punct de vedere igienic, dar și special concepute astfel încât mâncarea să nu se altereze de la momentul gătirii până la momentul servirii.
Pentru a obține asta, pe lângă echipamentele profesionale de bucătărie care te vor ajuta să pregătești mâncarea, ai nevoie și de echipamente de autoservire și bufet, special create pentru a-ți utila locația. Acestea vor păstra temperatura, gustul și textura mâncării pentru un timp mai îndelungat iar siguranța și calitatea cu care se servesc tipurile de mâncare sunt pe primul loc. Materialele din care sunt confecționate sunt speciale pentru a nu interveni asupra gustului mâncării și oferă și condiții de păstare optimă a acestora.
Așadar, dacă plănuiești să deschizi o autoservire trebuie să fii foarte riguros și să alegi cele mai bune echipamente pentru a păstra mâncarea pe care o vei servi clienților.
Iată ce echipamente profesionale îți vor fi necesare:
Module calde bain marie sunt speciale pentru încălzirea mâncării, create pentru a menține mâncarea deja gătită caldă și gata de servit pentru o perioadă mai lungă de timp. În funcție de necesitățile tale, dimensiunile acestora pot varia și pot avea de la 2 până la chiar 7 cuve diferite în care poți pune mai multe tipuri de mâncare pentru a le prezenta clienților tăi.
Module refrigerare și saladetele sunt potrivite pentru acele preparate care se servesc reci și care au nevoie de o temperatură minimă pentru a-și menține prospețimea. Salatele deja mixate sau fructele mărunțite pe care le oferi clienților tăi își vor păstra calitățile un timp mai îndelungat dacă le expui astfel.
Vitrinele calde sau refrigerate nu pot lipsi nici ele din lista de echipamente pentru autoservire. Acestea vor păstra mâncarea în condiții optime și la standarde înalte de igienă, astfel încât clienții tăi vor fi siguri că le oferi preparate de calitate care pot fi consumate în siguranță.
Distribuitor pentru tăvi, pâine și tacâmuri, un organizator perfect și la îndemâna clienților pentru a lua tăvile și tacâmurile de care au nevoie pentru a mânca preparatele direct în locație.