Blog

Beneficiile grătarului cu rocă vulcanică

Grătarele cu roci vulcanice sunt echipamente perfecte pentru utilarea unei bucătării profesionale. Potrivite pentru pregătirea cărnii, a peștelui sau a legumelor, grătarele cu roci vulcanice sunt utilaje eficiente pentru a realiza preparate de calitate și sănătoase într-un timp scurt.

Aceste aparate alimentate cu gaz sunt prevăzute cu o rețea de susținere din oțel pe care sunt amplasate roci vulcanice. Rocile vulcanice sau vulcanitele sunt tipuri de roci care s-au format prin răcirea lavei iar odată ce se răcesc, acestea devin dure și au proprietăți excepționale de reținere și emanare pe termen lung a căldurii.

Iată care sunt principalele beneficii ale grătarelor cu rocă vulcanică și de ce ar trebui să le iei în considerare atunci când îți echipezi bucătăria restaurantului:

Pregătești meniuri gustoase și sănătoase pentru clienții tăi

Preparatele la grătar sunt adeseori preferate de către clienți în detrimentul celor gătite clasic în ulei. Iar motivele sunt unele destul de simple. Mult mai sănătoase și cu un conținut scăzut de grăsimi, pentru prepararea mâncărurilor la grătar nu este necesară adăugarea de ulei suplimentar. Gustul savuros este obținut doar prin așezarea cărnii sau a peștelului pe grătar asezonate cu sare și alte condimente. În întreg procesul, grăsimea naturală se topește iar carnea și peștele devin fragede și cu un conținut redus de grăsimi.

Cu un grătar cu rocă vulcanică nu numai că poți obține astfel de preparate, dar ai și avantajul de a întreține foarte ușor echipamentul: acesta se curăță ușor, întrucât formațiunile poroase ale rocilor vulcanice vor absorbi grăsimile și uleiurile din procesul de gătit.

Prepari mâncarea rapid și uniform

Grătarele cu rocă vulcanică au marele avantaj de a distribui căldura uniform pe întreaga suprafață. Astfel carnea și peștele se vor găti perfect pe ambele părți iar la final vei avea niște preparate care vor fi extrem de apreciate de către clienți.

Economisești combustibil și protejezi mediul

Chiar dacă întregul echipament funcționează pe gaz, acesta este foarte eficient din punct de vedere termic. Odată ce ai aprins grătarul și acesta atinge temperatura de gătit, rocile vulcanice vor menține un timp îndelungat temperatura, fără să fie nevoie de o sursă constantă de căldură.

Astfel, nu numai că vei face economii cu facturile de gaz, dar folosind o cantitate redusă de combustibil, vei contribui în mod activ la reducerea poluării și a protejării mediului.

Faci o investiție pe termen lung

Grătarele cu rocă vulcanică fac parte din categoria de echipamente care pe termen lung sunt o investiție rentabilă. Modul calitativ în care poți găti carnea și peștele, consumul mic de combustil, rezistența și ușurința cu care sunt utilizate sunt aspecte ce fac ca acest tip de utilaj să fie unul care te va ajuta cu adevărat în bucătăria restaurantului tău.