Blog

5 sfaturi pentru o afacere de succces în Horeca

Fie că vrei să îți deschizi un restaurant, o pizzerie, un fast food sau o autoservire, succesul vine după multe alegeri inspirate și investiții cu adevărat eficiente și rentabile. Oricât de mare ar fi pasiunea, să ai o unitate alimentară în care primești clienți sau livrezi zilnic mâncare către aceștia înseamnă și să ai o organizare impecabilă și să folosești doar ingrediente dar și echipamente de cea mai bună calitate.

Pentru că ne ajutăm clienții zi de zi să aleagă echipamente profesionale de bucătărie care să vină exact în întâmpinarea nevoilor lor și pentru că specialiștii Be Our Guest rămân în legătură cu aceștia chiar și după încheierea tranzacției de vânzare a echipamentelor, accesoriilor și mașinilor profesionale, astăzi ne-am gândit să vă împărtășim câteva sfaturi din profilul unei afaceri de succes în domeniul Horeca.

  1. Stabilește meniul

Acesta este primul pas pe care trebuie să îl faci, indiferent de specificul locației sau cât de mare sau mică este aceasta. În funcție de ce preparate vrei să servești clienților tăi, vei descoperi și cum va trebui să îți amenajezi și să îți utilezi bucătăria.

Acest prim aspect te va ajuta nu numai la o organizare mai bună, dar și la investiții eficiente, evitând riscul de a cumpăra echipamente sau accesorii care nu te vor ajuta cu adevărat.

Spre exemplu dacă meniul tău este unul care se bazează mai mult pe mâncare tradițională, cu siguranță vei avea nevoie de o mașină de gătit cât mai eficientă și echipamente frigorifice încăpătoare, dar sub nicio formă nu te va ajuta o mașină pentru fiert paste sau una pentru preparat fructe de mare.

  1. Informează-te și fă o listă cu ce echipamente de bucătărie vei avea nevoie

Este bine să pleci la drum abia după ce aduni suficiente informații despre domeniu. Și din moment ce meniul l-ai stabilit și ai conturat în mare ideea despre ce specific vrei să aibă restaurantul tău, cercetează piața, concurența și vezi nu numai cum procedează aceasta, dar și ce echipamente îți sunt necesare.

Fă o listă cu utilajele de care vei avea nevoie pentru a-ți utila bucătăria și apoi caută informații despre acestea: cum funcționează, care sunt costurile asociate sau cât de repede îți poți recupera investiția.

  1. Alege întotdeauna calitatea

Calitatea este un standard pe care trebuie să ți-l pui pentru orice lucru pe care îl implementezi în afacerea sau locația ta.

De la design, până la calitatea ingredientelor pe care le folosești la preparate și până la eficiența echipamentelor profesionale, nu există să faci rabat de la calitate dacă vrei cu adevărat să ai succes. Iar într-o unitate alimentară calitatea înseamnă siguranță și sănătate în același timp. Așadar, asigură-te că locația ta va respecta toate normele de siguranță în alimentație publică și că le poți garanta clienților dar și echipei tale că oferi doar ce e mai bun.

  1. Gândește-te la flux mai mult decât la design

Sigur, orice restaurant este apreciat și pentru modul în care arată sau pentru ospitalitatea de care sau dovadă angajații. Mai presus de acestea însă, clienții apreciază o mâncare cu adevărat bună servită într-un timp cât mai scurt. Și pentru a obține cele mai bune preparate, bucătăria profesională trebuie să fie echipată corespunzător.

Organizează-ți bucătăria și doteaz-o cu echipamentele necesare, astfel încât fiecare om din echipa ta să știe ce are de făcut și să lucreze eficient.

  1. Colaborează cu furnizori de echipamente profesionale de încredere care nu doar îți vând aceste produse, ci îți pun la dispoziție și servisare și un transport cât mai rapid

Punerea la dispoziție a service-ului în perioada de garanție sau posibilitatea de a avea suport tehnic post-garanție sunt servicii extrem de importante asociate echipamentelor pe care le cumperi, mai ales atunci când ai nevoie de ele.

De aceea, noi ale avem integrate în pachetul de servicii pe care ți le oferim, pentru orice tip de echipament ai cumpăra de la noi.

În plus, consultanții noștri cu cariere de peste 10 ani în domeniu, îți vor fi alături cu planuri și sfaturi personalizate pentru ca tu să cumperi exact echipamentele de care ai nevoie.