Blog

3 criterii esențiale în funcție de care să alegi echipamentele profesionale de bucătărie

Pe lângă multă pasiune și muncă, o afacere prosperă în domeniul Horeca depinde foarte mult și de echipamentele profesionale pe care le alegi.

Încă dinainte de a-ți proiecta capacitatea și designul restaurantului, trebuie să te gândești cum să îți organizezi bucătăria, astfel încât să prepari rapid la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță mâncărurile pe care le vei oferi clienților tăi.

Un prim pas în organizarea bucătăriei pentru restaurantul tău este identificarea nevoilor pe care le ai și alegerea celor mai bune echipamente profesionale de bucătărie pentru a satisface pe deplin aceste nevoi. Doar cu ajutorul utilajelor și echipamentelor special concepute pentru un nivel industrial, echipa ta din bucătărie va putea fi organizată, focusată și va putea pregăti felurile de mâncare pe care le propui în meniu.

Pentru că fluxul este unul mult mai intens, alegerea unor echipamente profesionale de bucătărie nu este doar un moft și cu siguranță acestea nu vor reprezenta doar niște obiecte de decor. Datorită tehnologiilor și materialelor din care sunt construite, echipamentele vor face față la cele mai dificile teste: de durabilitate, de timpul scurt de prepare al mâncării și de eficientizare a costurilor și implicit a investiției, pe termen lung.

Iată în funcție de ce criterii este bine să alegi viitoarele tale echipamente profesionale de bucătărie:

  1. Identifică ce nevoi trebuie să îți îndeplinească acestea

În funcție de specificul meniului sau a unității tale alimentare, vei avea nevoie de echipamente profesionale diferite. De exemplu dacă ai un meniu internațional sau românesc, cu siguranță vei avea nevoie de cuptoare, hote, grilluri, mașini de gătit, mese de lucru, dulapuri frigorifice, mașini de spălat vase și multe alte accesorii. Dacă vrei să prepari și desert, vei avea nevoie de cuptoare speciale pentru patiserie, dospitoare, mixere sau diverse aparate cu care să prepari cremele.

Pentru că tipurile de echipamente sunt multiple și va trebui să le alegi pe cele care cu adevărat îți vor aduce valoare adăugată, cel mai simplu mod de identifica ce ai nevoie este să apelezi la o companie specializată în vânzarea de echipamente profesionale de bucătărie. Cu o experiență de aproximativ 10 ani în domeniu, compania Be Our Guest îți pune la dispoziție o gamă diversificată de utilaje și echipamente profesionale bucătărie, indiferent că ai un restaurant, un hotel, o firmă de catering, o pizzerie, un bar sau o cofetărie. Consultanții Be Our Guest te vor ajuta să identifici cele mai bune echipamente realizate la standarde înalte de calitate, astfel încât să fii sigur că vei face o investiție cu adevărat eficientă pe termen lung.

  1. Fii atent la materialul din care este realizat echipamentul

Cele mai bune echipamente și accesorii folosite în bucătării sunt realizate din oțel inoxidabil pentru că acesta rezistă în timp, la temperaturi și umiditate excesivă, nu corodează și nu afectează sub nicio formă gustul, mirosul sau calitatea preparatului final.

  1. Interesează-te de tehnologia folosită

Echipamentele din bucătăriile clasice, fie că sunt cuptoare, fie că sunt dulapuri frigorifice, încorporează tehnologii diferite față de cele pe care le avem acasă. Sigur, principiile sunt aceleași, însă echipamentele profesionale de bucătărie sunt construite în așa fel încât mâncarea să fie preparată într-o cantitate mult mai mare și mai ales mult mai rapid.

Sigur, pe lângă aceste criterii esențiale peste care nu ar trebui să treci atunci când alegi un echipament profesional pentru afacerea ta din Horeca, mai sunt și altele de care ar trebui să ții cont: mărimea utilajelor, consumul de energie sau ușurința cu care se folosesc acestea sunt la fel de importante. Aceste aspecte țin însă foarte mult și de specificul activității tale și de aceea este important să alegi un partener de încredere ca Be Our Guest pentru a fi sigur că primești exact echipamentele de care ai nevoie, beneficiind și de garanție și service și un timp scurt de livrare.